Home

Achtergrond 2 reacties

Vollegrondsketen wil afzet verbeteren

Partijen in de vollegrondsgroenteketen willen een plan ontwikkelen om de verkoop van vollegrondsproducten in supermarkten te verbeteren.

De bedoeling is tot een actieplan te komen om de uitstraling van de groenteschappen te optimaliseren. Een eerste aanzet daartoe vormt een creatieve sessie van telers en supermarkten. Die is bedoeld om draagvlak te creëren voor het plan. Het Productschap Tuinbouw trekt daar 10.500 euro voor uit.

De sectorcommissie Groenten en Fruit moet zich er nog over buigen. Het projectvoorstel moet bijdragen aan een evenwichtige margeverdeling in de vollegrondsgroenteketen. Uit cijfers blijkt dat de vraag toeneemt, maar dat er nog weinig gebeurt op het vlak van marketing en promotie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  Snappen de telers dan niet dat de consument niet meer gaat consumeren met dit soort acties. Moet je vooral samen met de supermarkten, die de teler helemaal uitknijpen gaan doen, dat heeft pas effect.
  Ga met zijn allen gewoon iets minder produceren als je een goed inkomen wil als teler.

 • no-profile-image

  Peter Verschuren

  Dat zou inderdaad het beste zijn. Ga jij beginnen met minderen?

Of registreer je om te kunnen reageren.