Home

Achtergrond 155 x bekeken

'Volgend seizoen uniformiteit cijfers aardappelen België'

Het Vlaamse onderzoekscentrum PCA en de Waalse aardappeltelersorganisatie Fiwap stemmen vanaf volgend seizoen de bepaling van de aardappelvoorraad op elkaar af.

Tot nu toe hanteren beide organisaties een eigen verwerking van de cijfers, waardoor ze tot verschillende conclusies komen. Volgens het Bureau Aardappelmarkt Informatie van het Productschap Akkerbouw komt er vanaf volgend seizoen uniformiteit in de verwerking van de Belgische cijfers.

In de laatste schatting verschillen de cijfers van de PCA en de Fiwap. Beide organisaties komen tot de conclusie dat België begin april een voorraad aardappelen had van 690.000 ton. Volgens de PCA is dit 110.000 ton minder dan begin april 2008. De Fiwap stelt dat het 180.000 ton minder is.

Of registreer je om te kunnen reageren.