Home

Achtergrond 161 x bekeken

Vleermuizen eruit, toeristen erin

De vleermuizen die 's winters de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHWL) bevolken, zijn ontwaakt uit hun winterslaap en dat betekent dat de toeristen er weer in mogen.

De vleermuizenuittocht markeert het begin van het fortenseizoen. Dit jaar vestigt het projectbureau van de NHWL met een speciaal openingsweekend voor het eerst de aandacht op het begin van het seizoen, meldde een woordvoerster van het bureau vandaag.

Zestien forten, van fort Pampus in het noorden tot Fort Altena in het zuiden, openen op 18 en 19 april hun deuren. In elk fort staan andere activiteiten gepland. "Het fort zien we als een podium waar van alles te doen is dat niet direct verband heeft met de geschiedenis ervan. En wellicht komen ze later in de zomer nog eens terug'', legt de woordvoerster van het project uit. Door het openingsweekend voortaan elk jaar te markeren hoopt het projectbureau het hele seizoen lang meer toeristen te trekken.

In september is het fortenmaand en vrij snel daarna gaan de oude verdedigingswerken weer dicht. "Het is soms een beetje beperkend, maar de vleermuizen gaan toch voor alles.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.