Home

Achtergrond

Vlaamse ouders schaduwen op grote schaal hun kinderen

Opvallend veel Vlaamse ouders laten hun pubers schaduwen door een privédetective.

Ze zijn bang dat hun kinderen drugs gebruiken of spijbelen. Dat meldde de Belgische krant Het Laatste Nieuws vandaag. De ouders maken zich bij jongens vooral zorgen om drugsgebruik en foute vrienden, terwijl ze bij meisjes bang zijn voor een verkeerde vriend. De overbezorgdheid blijkt vaak onnodig, maar zorgt soms voor onthutsende ontdekkingen. Zo bleek een jongen drugsdealer te zijn en een meisje ontving continu privé mannen op haar kamer.

De opdrachtgevers zijn meestal welgestelde ouders of tweeverdieners uit de middenklasse. Volgens een detective zou de verklaring kunnen liggen in het toenemende geweld op straat of het feit dat ouders zelf geen tijd hebben om hun kinderen in de gaten te houden.
Jeugdpsycholoog Ludo Driesen spreekt van een verontrustend fenomeen. ,,Het getuigt niet van een gezonde relatie met je kind. Als zoiets uitkomt levert dat voor altijd een vertrouwensbreuk op'', zo stelt hij. Volgens hem moeten jongeren zelf de wereld ontdekken, hoe erg ouders dat ook vinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.