Home

Achtergrond

'Verwachtingen over groen vervoer' te hoog'

De overheid zou er goed aan doen de hooggespannen verwachtingen over duurzaam vervoer te temperen, vinden bedrijven in de autobranche.

Dat bleek donderdag tijdens een congres over elektrisch vervoer op de AutoRAI in Amsterdam. Stichting Natuur en Milieu presenteerde onlangs samen met drie technische universiteiten een plan dat ertoe moet leiden dat in 2020 een miljoen elektrische auto's in Nederland rondrijden. De gemeente Amsterdam heeft zich ten doel gesteld dat daar in 2040 bijna alleen nog elektrisch wordt gereden.

Voorzitter Roelf de Boer van de RAI-vereniging ergert zich aan dergelijke voorspellingen ,,Ze zijn onrealistisch'' stelde hij. Voorzitter Frits Hermans van het Platform Duurzame Mobiliteit onderschrijft dat. "De getallen die nu aan het publiek worden voorgehouden, wekken onterecht hoge verwachtingen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.