Home

Achtergrond

Verlies voor Case New Holland in eerste kwartaal

Trekkerfabrikant Case New Holland (CNH) heeft het eerste kwartaal 126 miljoen dollar (97 miljoen euro) verlies geleden.

Een jaar eerder werd nog 86 miljoen euro winst gemaakt. De netto omzet daalde 25,5 procent tot 3 miljard dollar. Het verlies was volgens CNH vooral te danken aan de malaise in de Amerikaanse bouwwereld. De verkopen van trekkers, combines en spuitmachines steeg in de VS, terwijl kleinere tractoren minder verkochten. In Europa bleven de verkopen ongeveer gelijk. In Latijns Amerika kopen boeren dankzij het minder eenvoudig verkrijgen van krediet minder.

Moederbedrijf Fiat had eind vorig jaar 5,9 miljard euro schuld. Financieel dienstverlener Sanford C. Bernstein acht het mogelijk dat Fiat de firma verkoopt. De firma is circa 8 miljard euro waard. Daarmee kan dan autofabrikant Chrysler worden overgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.