Home

Achtergrond 158 x bekeken 1 reactie

Verburg ziet geen kwaad in vegakookboekje

Is het uitbrengen van een vegetarisch kookboek wel of geen propaganda om geen vlees te eten ?

Over die vraag werden CDA en D66 het vandaag niet eens. Volgens Henk Jan Ormel (CDA) kan het ministerie van LNV het bewuste boek beter niet uitbrengen en het geld beter gebruiken, bijvoorbeeld voor een voorlichtingscampagne over het maatschappelijk nut van dierproeven.

Het Tweede Kamerlid wijst erop dat het kookboekje wordt uitgebracht door het Voedingscentrum, een instelling die valt onder het ministerie. Zijn D66-collega Boris van der Ham meent echter "dat de bemoeizucht van het CDA doorschiet'' met de vraag dit boek te verbieden. "Ik zie het recept voor een vega-lasagne niet als indoctrinatie van de Nederlandse samenleving'', aldus Van der Ham.
Verantwoordelijk minister Gerda Verburg (LNV) is zich van geen kwaad bewust. Ze gaf aan dat het bewuste boekje inmiddels tien jaar oud is en wordt aangepast aan recente inzichten rond gezondheid.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    frans

    naar het museum met dat oude boek en geen cent meer aan uitgeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.