Home

Achtergrond 3 reacties

Verburg ziet erg weinig ruimte voor mestplan

Minister Verburg ziet weinig ruimte voor wijzigingen in haar mestplannen.

"Over de derogatie hebben we met Brussel de onderhandelingen op het scherp van de snede gevoerd". Dat zei minister Verburg bij een bezoek vandaag aan het mestverwerkingsbedrijf Biogreen Salland in Heeten (Ov.). "Er is érg weinig ruimte om de Kamer tegemoet te komen."

Met de Tweede Kamer voert zij morgen de tweede helft van het debat over het vierde actieprogramma nitraat, dat in 2010 van kracht wordt. Een Kamermeerderheid vroeg vorige week om versoepelingen in dat plan, waaronder minder strenge fosfaatnormen en meer mogelijkheden voor toepassing van bodemverbeteraars. Toen al weigerde Verburg en haar collega Cramer (VROM) aan de wensen van de Kamer tegemoet te komen.

Bij voortzetting van het debat moet duidelijk worden of met name CDA en VVD hun tanden laten zien. Afgaande op haar uitspraken van vandaag in Overijssel hebben Verburg en Cramer bar weinig wisselgeld.

Lees ook Verburg wil geen hoofdpijn over mest

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Verburg strenge mestregels en Natura2000,leuker kan ze het niet maken

 • no-profile-image

  dirk

  Waar wil dat mens wel naar luisteren Volgens mij nergens na En cda dat heb je ervan dat dergelijke onbekwame figuren op dergelijke plaatsen neerzet Ga maar eerst bij u partij genoten aan de gang of ze wel eens bekwaam zijn op dergelijke posten

 • no-profile-image

  kip

  Dat mens dramt toch d'r zin door, luister toch niet naar de kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.