Home

Achtergrond 219 x bekeken

Verburg kaart Franse kievitenvangst aan

Of de verhalen helemaal kloppen weet ze niet, maar minister Gerda Verburg (LNV) gaat met haar Franse collega praten over het vangen van kieviten in Frankrijk.

Dat beloofde ze de Tweede Kamer vandaag. Verburg kaart de kievitenkwestie aan op aandringen van de PvdA, die het heel vreemd vindt dat in Nederland miljoenen worden gestoken in het beheer van deze en andere bedreigde weidevogels, terwijl die in Frankrijk in grote aantallen worden gevangen.

Volgens de partij gaat het om 10 procent van de ongeveer drie miljoen kievieten die in Frankrijk overwinteren. "Als we zeggen dat we een vogel willen behouden, hier en daar, moeten we daar ook op inzetten'', aldus de bewindsvrouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.