Home

Achtergrond

Verburg hoopt dat Kamer terugkomt op verrijkte kooi

LNV-minister Gerda Verburg hoopt dat de Tweede Kamer deze maand alsnog terugkomt op het besluit om de overgangstermijn voor verrijkte kooien tot 2017 te verkorten.

Tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) stelde ze dat die mogelijkheid er nog is. "Deze maand wordt de regeling voorgehangen en de Tweede Kamer heeft dan de kans om alsnog te kiezen voor een termijn tot 2021. Bij deze roep ik de Kamer op om terug te keren van het dwaalspoor dat naar een kortere overgangstermijn leidde."

Nadat besloten werd dat de koloniehuisvesting de minimumnorm voor pluimveestallen wordt stelde Verburg een overgangstermijn tot 2021 voor. Na een aangenomen motie in de Tweede Kamer werd dat echter met vier jaar verkort. "Niet iedereen in de Kamer houdt rekening met het ondernemerschap", vindt de minister.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.