Home

Achtergrond

Verburg: eerder uitbetalen van toeslagen erg lastig

Het vervroegd uitbe­talen van de Europese inkomens­toeslagen over 2009 aan boeren ligt erg moeilijk.

Dat heeft minis­ter Gerda Verburg gisteren in de Tweede Kamer gezegd.CDA en VVD vroegen Verburg naar de mogelijkheid om toesla­gen eerder uit te betalen. LTO heeft hierom verzocht om de ge­volgen van de lage melkprijs te verzachten.

Op grond van huidige regels kan maximaal 50 procent van de toeslag als voorschot worden uit­betaald, maar niet voor 16 oktober (begin van nieuw EU-boekjaar). Volgens Verburg leidt het in twee stappen uitbetalen tot uitvoe­ringsproblemen bij Dienst Rege­lingen . ”Alles overwegende vind ik dat we de uitbetaling niet moe­ten opknippen.”

Verburg meldde wel dat land­bouwcommissaris Mariann Fi­scher Boel volgende week moge­lijk met een voorstel komt rond het uitbetalen van de toeslagen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.