Home

Achtergrond 319 x bekeken 4 reacties

Verbrand vlees vergroot kans op kanker

Nieuw onderzoek wijst uit dat mensen die regelmatig verbrand vlees eten 60 procent meer kans hebben om kanker aan de alvleesklier te krijgen.

Volgens de onderzoekers van de universiteit van Minnesota kan men de temperatuur van barbecue of frituur beter lager zetten om te voorkomen dat vlees zwart wordt.

Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Minnesota. De resultaten werden dinsdag gepubliceerd tijdens een conferentie van kankerdeskundigen in de Amerikaanse stad Denver.

Wetenschappers hebben negen jaar aan het onderzoek gewerkt. Ze hielden daarvoor de eetgewoonten van 62.000 gezonde mensen in de gaten. Van de onderzochte personen kregen 208 mensen kanker aan de alvleesklier.

”We kwamen erachter dat degenen die van een doorbakken hamburger of steak hielden 60 procent meer risico liepen op alvleesklierkanker dan zij, die hun steak minder doorbakken eten of geen vlees eten.” Degenen die de grootste hoeveelheden doorgebakken vlees aten hadden zelfs 70 procent meer kans om alvleesklierkanker te krijgen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de fik

  Dit heeft niets met vlees te maken. Als je sla laat aanbranden op de BBQ heb je zelfs nog meer kans op kanker. Onlang werd bewezen dat als je GEEN vlees eet, je 60 % meer kans hebt op darnkanker. Komt daarbij nog die aangebrande sla, nou dat weet je het helaas wel.......

 • no-profile-image

  Adje

  Vliegen in een verbrand vliegtuig is ook levensgevaarlijk. Heb ik geen acht jaar onderzoek voor nodig!

 • no-profile-image

  koetje

  Wie eet er nu aangebrand voedsel? Dat is toch niet te pruimen.

 • no-profile-image

  sivert

  Het is al veel langer bekend dat verbrand vlees een vergrote kans op kanker geeft door de benzpyreen die daardoor ontstaat. Door bijbehorende cijfers met risicokansen te geven worden de mensen wel meer bewust gemaakt van het risico van verbrand vlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.