Home

Achtergrond

Veiligheid van producten in EU toegenomen

In 2008 zijn er veel meer gevaarlijke consumentenproducten van de Europese markt gehaald dan in voorgaande jaren.

Er werden vooral veel onveilige producten uit China ingenomen. Dit maakte RAPEX, een EU-instelling tegen gevaarlijke consumentenproducten, vandaag bekend.

Vooral speelgoed, elektrische apparaten, motorvoertuigen en textiel bleken veiligheidsrisico's met zich mee te brengen. Het aantal Chinese producten dat van de markt werd gehaald steeg in 2008 tot 909, dat was 59 procent van het totale aantal verwijderde producten. Een jaar eerder lag dat percentage nog op 52.

Europese landen importeerden meer producten uit China, maar er werd ook een grotere controle op uitgeoefend door de EU-landen. Ook hebben de Europese Unie en China de samenwerking op het gebied van productveiligheid versterkt.

Het aantal schadelijke producten is afgenomen, omdat de EU-landen meer inspecties uitvoeren en de gegevens delen. RAPEX zorgt er voor dat informatie over producten die in een EU-land van de markt worden gehaald snel wordt verspreid over de andere lidstaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.