Home

Achtergrond 185 x bekeken 5 reacties

Vegan Streaker ook beschuldigd van brandstichting

Justitie verdenkt Peter Janssen alias de Vegan Streaker die vastzit wegens de vrijlating van enkele duizenden nertsen in Zeeland, van meer strafbare feiten.

Het OM houdt hem nu ook verantwoordelijk voor brandstichting in de bestelbus van een slager in Vught in 2006. Een woordvoerder van het landelijk parket heeft dat vrijdag gemeld na voorgeleiding van de 24-jarige man. Vanwege het onderzoek zit de verdachte dierenactivist nog zeker twee weken vast, bepaalde de rechter-commissaris.

De streaker werd meer dan een jaar geleden landelijk bekend toen hij de televisieshow van Paul de Leeuw gehuld in alleen een slip verstoorde. Dinsdagochtend werd hij aangehouden in een woning in Loon op Zand.

Bij de actie in Stavenisse (Zeeland) werden 2500 tot drieduizend nertsen vrijgelaten. De meeste dieren konden later weer worden gevangen. Een aantal werd echter dood teruggevonden. In de omgeving van de fokkerij beten de beestjes kippen dood. Justitie is nog op zoek naar medeverdachten.

Weekblad Revu ging met de activisten mee naar de dierenbevrijdingsactie. Volgens een verhaal dat deze week verscheen kreeg Janssen hulp van één vrouw.

In het blad biecht de Vughtenaar onder meer de actie bij de slager in zijn woonplaats op. De bestelbus van de slager stond volgens hem dicht bij zijn huis. "Ik gebruikte iets te veel benzine en bijna sloeg het vuur over. Voor de publieke opninie was het niet goed geweest. Zelf had ik er geen probleem mee gehad als de hele boel was afgefikt'', liet hij optekenen. Justitie laat weten dat de Revu aan het dossier is toegevoegd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  BERT

  Op sturen die kerel naar Kazachstan.
  Brood water en bek dicht. zo moet dat met die mannekes die meer rechten hebben dan ik als ik eens een keer terug kom in 15 jaar met NL paspoort
  Vertel hem hier stropen we ze depels van levende dieren af in de verwachting dat het volgend jaar er weer een nieuwe huid met haar op aan gegroeid is.
  komen is zien. Zien is weten.Grote bek is zitten
  Kazakhstan

 • no-profile-image

  demo

  Hoe ziek kun je zijn ,maar ook de nieuwe Revu is dood ziek ,men noemt dit journalistiek om mee een bevrijdingsactie van dieren te houden en er een verslag van te maken in hun blad om vervolgens meer van hun bladen te kunnen verkopen m.a.w. over de rug van dieren leed ,veel geld te verdienen

 • no-profile-image

  Happy chicken

  Bijna iedere kippen houder hier heeft zijn eigen crematorium of compost installatie. Dus stuur die vent hier maar even heen. Deze figuren kost de samenleving handen vol geld. Ze zijn dan ook te vergelijken met de Taliban, door terrorisme proberen ze hun ideeen af te dwingen bij de rest van de bevolking.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Ziek, door zijn acties(die goed voor dieren zijn?)verstoord ie het immense evenwicht in de natuur. Wat met de matter?
  Daarnaast zijn deze dieren niet wild of wel ze kunnen zich vaak niet allemaal aanpassen,dus gaan ze dood. Erg diervriendelijk....
  Maar ja dit jochie is nog maar van 85, wie leert ie ooit nog wat, zie die beelden van hem bij jensen, toen met frans en die andere boer... kan je zien,hoe "slim" ie was.
  Trouwens vreemd dat al die zogenaamde boeroepers, als een Rikkie Uit Dokkum,Lizette niet reageren? Varkens in Nood dicht in het weekend?

 • no-profile-image

  Een normaal mens

  Bert,dat is het andere af te keuren uiterste.
  De mens heeft het recht dieren te gebruiken,maar laten we ons sterk maken voor het (betere) welzijn van dieren.
  Dan mogen we ons beschaafd noemen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.