Home

Achtergrond

Veel minder rijke Russen door recessie

De wereldwijde recessie leidt tot een kaalslag onder Russische miljardairs.

Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes verloor ruim twee derde van de Russische rijken in het afgelopen jaar het predikaat miljardair.
Forbes telt in het vrijdag gepresenteerde overzicht nog maar 32 Russen met een vermogen dat groter is dan 1 miljard dollar. Een jaar eerder waren dit er nog 110. Het totale vermogen van de supperrijken kelderde afgelopen jaar van 520 miljard dollar tot 142 miljard dollar. "Geen enkele ondernemer staat er beter voor dan vorig jaar'', concludeerde de hoofdredactie van het blad.

De rijkste Rus is mijnbouwtycoon Michail Prochorov. Met een geschat vermogen van 9,5 miljard dollar heeft hij een miljard meer dan de nummer twee, Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj. Aluminiummagnaat Oleg Deripaska moest het grootste verlies slikken. Hij verloor ruim 25 miljard dollar en zakte in de lijst van Forbes van positie één naar tien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.