Home

Achtergrond 164 x bekeken

Van Vollenhoven ontvangt Officierskruis '40'

Pieter van Vollenhoven is vandaag op vliegbasis Gilze-Rijen onderscheiden met het 'cijfer 40', behorend bij zijn Officierskruis.

De echtgenoot van prinses Margriet ontving het onderscheidingsteken omdat hij veertig jaar reserveofficier is, liet de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag weten. Hij bekleedt de rang van kolonel.

Van Vollenhoven werd 25 jaar geleden gedecoreerd met het Officierskruis, een onderscheiding voor officieren die vijftien jaar lang ,,op eervolle wijze vorst en vaderland hebben gediend''. Het 'cijfer 40' kreeg hij vandaag uitgereikt in de 'crewroom' van het huidige 300 Squadron. Na het vervullen van zijn dienstplicht van 1966 tot en met 1968 werd Van Vollenhoven reserveofficier vlieger bij deze luchtmachteenheid.

Voorafgaand aan de uitreiking werd kolonel Van Vollenhoven opgehaald met een helikopter van het 300 Squadron. Vervolgens maakte hij een vlucht met een Piper Cup, het type vliegtuig waarmee hij zijn vliegbrevet heeft gehaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.