Home

Achtergrond 205 x bekeken

Van Bijsterveldt pakt particuliere scholen aan

Particuliere scholen moeten staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs voor 15 mei duidelijkheid verschaffen over hun licenties om onderwijs te geven en examens af te nemen.

Dat heeft haar woordvoerder vandaag laten weten. De Onderwijsinspectie stelde dinsdag dat er onduidelijkheid over de licenties bestaat. "Alle leerlingen moeten verzekerd zijn van goed onderwijs, ook op particuliere scholen'', reageerde Van Bijsterveldt.

In het schooljaar 2010/2011 moeten de instellingen in elk geval voldoen aan de wettelijke eisen. De staatssecretaris kan de licentie intrekken, als de instellingen daar niet aan voldoen, zo liet haar woordvoerder dinsdagmiddag weten. "Dan kunnen er geen examens meer worden afgenomen.''

Analyses van de examencijfers tonen volgens de inspectie aan dat examenkandidaten bij particuliere instellingen over het algemeen 'buitengewoon' lage cijfers halen voor het centraal examen halen. De inspectie vindt dat verschil ontoelaatbaar en zegt intensief op de examentoetsing te zullen toezien.

Ook blijken leerlingen jonger dan achttien jaar onderwijs te volgen via het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo), concludeerde de inspectie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.