Home

Achtergrond 185 x bekeken

'Unilever koopt Russische ketchupmaker'

Het Nederlands-Britse was- en voedingsmiddelenconcern Unilever zou interesse hebben in de Russische ketchupmaker Baltimore Holding.

Dat berichtte de lokale zakenkrant Kommersant maandag op basis van gesprekken met de top van het Russische bedrijf. Unilever zou 40 miljoen dollar (30,1 miljoen euro) betalen voor Baltimore en daarnaast de schulden van de onderneming op zich nemen. De schulden worden geraamd op ongeveer 17 miljoen euro, aldus de krant.

De topman van Baltimore en tevens grootaandeelhouder, Aleksej Antipov, is overtuigd dat de overname deze week wordt aangekondigd. Baltimore maakt naast ketchup ook onder meer sappen. De onderneming heeft meerdere fabrieken in Rusland.

Voor Unilever zou het de tweede recente aankoop zijn in Rusland. In februari 2008 kocht Unilever de ijsmaker Inmarko voor een onbekend bedrag. Analisten schatten de aankoop destijds in op 250 tot 300 miljoen euro. Unilever is al jaren actief op de Russische markt en bezit verscheidene (magarine en soep-)fabrieken in het land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.