Home

Achtergrond

Unilever gaat zout te lijf

Unilever wil zijn steentje bijdragen aan vermindering van de consumptie van zout.

Het voedingsconcern wil voor eind 2010 de hoeveelheid zout in bijna al zijn voedingsmiddelen verlagen, zo heeft het bedrijf vandaag in Vlaardingen aangekondigd. De verlaging moet het mogelijk maken dat mensen maximaal 6 gram zout per dag binnenkrijgen. Te veel zout kan leiden tot een te hoge bloeddruk. De Gezondheidsraad adviseert daarom niet meer dan 6 gram zout per dag te consumeren. Maar in alledaagse levensmiddelen zit al zoveel zout dat mensen zich daar onmogelijk aan kunnen houden. Zelfs als iemand zelf nergens zout aan toevoegt, komt hij makkelijk boven die 6 gram. Zout zit in allerlei dagelijkse producten als soepen, kant-en-klaarmaaltijden, maar ook in brood en kaas.

Unilever hoopt dat het eind 2015 zelfs mogelijk is het zoutgehalte nog verder te verlagen, zodat mensen maximaal 5 gram zout binnenkrijgen. Dat is de hoeveelheid die de Wereldgezondheidsorganisatie aanbeveelt. De Consumentenbond juicht de stap van Unilever toe. "Eindelijk een groot bedrijf dat écht iets gaat doen'', aldus de bond. "Andere bedrijven - en ook de supermarkten met hun huismerken en de horeca - moeten nu volgen, vindt de bond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.