Home

Achtergrond 198 x bekeken 4 reacties

Tweede verdachte van loslaten nertsen aangehouden

De Nationale Recherche heeft een tweede verdachte van het loslaten van nertsen uit een fokkerij in het Zeeuwse Stavenisse aangehouden.

Het gaat om een 19-jarige vrouw uit Amsterdam. Op 7 april had de Nationale Recherche al een 24-jarige verdachte aangehouden. Hij zit nog steeds vast.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn de aanhoudingen een gevolg van strengere aanpak van dierenactivisten. "Sinds enkele maanden houden 3 Officieren van Justitie zich bezig met dierenactivisme", zegt een woordvoerster. "Eén van hen is benoemd tot landelijk coördinator voor het opsporen van dierenactivisme. De twee aanhoudingen zijn een direct gevolg van de strengere aanpak."

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  centraal

  Een 19 jarige uit Amsterdam. Die is vast en zeker ook nog nooit op een boerderij geweest. Maar laten ze ze maar aanpakken. Ik zal geen medelijden met ze hebben. Moeten ze maar met hun tengels van andermans spul afblijven.

 • no-profile-image

  nou

  peter janssen heeft gepraat!!!

 • no-profile-image

  Jeroen

  Vellen die hap.
  Zielige figuren.

 • no-profile-image

  Marcel

  Volgens mij zijn dat geen bevrijders want de nertsen die losgelaten worden zorgen voor een regelrechte natuurramp in die regio omdat deze nertsen alle vogels, kippen en andere dieren doodmaken. Dit kan ik geen bevrijders noemen maar gewoon criminelen want ze moeten van andermans dingen afblijven!!

Of registreer je om te kunnen reageren.