Home

Achtergrond 839 x bekeken

Total Produce breidt belang in Nederland verder uit

Het Ierse handelsbedrijf Total Produce (omzet 2,52 miljard euro) breidt door de overname van 50 procent van de aandelen in handelsbedrijf ASF Holland uit Venlo de belangen in Nederland verder uit.

De in 2007 afgesplitste onderneming van Fyffes nam vorig jaar al Haluco en Nedalpac over. Dat voegde circa 275 miljoen euro toe aan de omzet van de internationale handelsonderneming. Door de overname van ASF Holland kan Total Produce de omzet van 25 miljoen van de Venlose onderneming bij de eigen omzet tellen.

De overname van de zachtfruitonderneming in Venlo past in de groeistrategie van het bedrijf, stelt een woordvoerder. De zachtfruitactiviteiten van Total Produce worden gevoerd door dochtermaatschappij Redbridge Holdings. Deze onderneming werd in 2007 al overgenomen door Total Produce en richt zich naast handel in zachtfruit ook op rasontwikkeling. "We kennen de zachtfruitmarkt al goed en zijn er actief in. We zien potentie in zachtfruit en herkennen ASF als een groeibriljantje. We kunnen door onze schaal zorgen voor verdere groei van het bedrijf." Ron Jongbloed blijft algemeen directeur van ASF Holland BV.

Of registreer je om te kunnen reageren.