Home

Achtergrond 232 x bekeken 2 reacties

Tönnies slacht meer dan het mag

Het varkensvleesbedrijf Tönnies heeft negen dagen meer varkens geslacht in zijn vestiging in Weissenfels dan het volgens de vergunning mag.

Daardoor hangt het bedrijf een boete van enkele tienduizenden euro’s boven het hoofd. Hoe hoog die boete uiteindelijk wordt, moet de Duitse justitie nog bepalen. Dat meldt de Duitse organisatie van vleesvarkenshouders ISN.

Tönnies heeft in februari 2007 een vergunning aangevraagd voor de uitbreiding van zijn slachtcapaciteit van 1.000 naar 2.300 ton per dag. Het bedrijf kreeg toestemming voor een uitbreiding naar 1.375 ton per dag. Een woordvoerder van Tönnies geeft een grote aanvoer van vleesvarkens door varkenshandelaren als reden voor het overschrijden van de maximale slachtcapaciteit in de vergunning. Het overschot aan varkens kon Tönnies niet meer terugsturen volgens hem.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Varkens

    Dat doen ze vast omdat ze er niets aan kunnen verdienen

  • no-profile-image

    kos

    Had jij degene die meer geslacht zijn vermarkt dan zouden ze der geen meer moeten slachten !

Of registreer je om te kunnen reageren.