Home

Achtergrond 209 x bekeken

Tönnies overweegt verdere investeringen in Rusland

Tönnies Fleisch overweegt verdere uitbreiding van zijn slachterijbedrijvigheid in Rusland.

Topman Clemens Tönnies van het Duitse concern heeft zich ter plekke in de provincie Woronesh georiënteerd over de mogelijkheden en besprekingen gevoerd met de gouverneur.

Tönnies kiest voor een geïntegreerde aanpak, laat het weten. Het concern is al actief in de buurprovincie Belgorod, 700 kilometer ten zuiden van Moskou. Samen met Russische partners en investeerders steekt de Westfaalse gigant hier 200 miljoen euro in de bouw van een slachterij- en uitsnijbedrijf met een capaciteit voor de verwerking van 2 miljoen varkens per jaar. Op termijn moet de hakencapaciteit uitgebreid worden naar 8 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.