Home

Achtergrond

'Toeslagrechten eerst aan jonge boeren uitbetalen'

Jonge boeren moeten de toeslagrechten versneld uitbe­taald krijgen. Dat vindt voorzitter Wilco de Jong van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

Hij ziet het liefst dat de jonge ondernemers in de loop van de zomer hun toeslagrechten uit­gekeerd krijgen. ”Jonge ondernemers zijn in veel gevallen zwaar gefinancierd. Zeker na de bedrijfsovername hebben ze het hierdoor niet breed. Nu de prijzen voor de producten laag zijn, hebben ze het extra zwaar.”De Jong vindt het goed dat LTO vraagt de toeslagrechten van melkveehouders eerder uit te be­talen. ”Maar wij kijken verder dan de melkveehouderij alleen”, aldus De Jong.

Het NAJK wil het liefst dat de uitbetaling zo snel mogelijk plaats vindt. ”We weten dat minister Gerda Verburg al heeft aangege­ven dat Brussel het niet toestaat om eerder uit te betalen. Maar we weten ook dat Brussel gevoelig is voor de toekomst van de jonge boeren. We zien mogelijkheden.”De Jong merkt dat de jonge on­dernemers zich zorgen maken. ”Echt geklaagd wordt er nog niet. Jonge ondernemers kijken verder dan vandaag.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.