Home

Achtergrond

Toeristen houden van Nederlandse kledingzaken

Buitenlanders die het afgelopen jaar een bezoek brachten aan Nederland, gaven 76 miljoen euro uit aan spullen die zij belastingvrij konden kopen.

Dat is 3 procent minder dan in 2007. Dat blijkt uit cijfers van Global Refund, de organisatie achter Tax Free Shopping.
Zij kochten minder luxe spulletjes zoals juwelen en horloges, maar gaven fors meer uit aan kleding. In totaal gaven reizigers van buiten de Europese Unie 27 miljoen euro uit aan kleding, 11 procent meer dan het jaar ervoor. ,,De Nederlandse kledingzaken vallen enorm in de smaak bij buitenlanders'', aldus Global Refund.
Ondanks het feit dat de uitgaven aan luxe spullen met 10 procent daalde, worden die nog wel steeds het meest gekocht door toeristen.
Chinezen spendeerden het meest van de toeristen die hun btw terugvroegen; zij zijn goed voor 22 procent van de 76 miljoen euro die werd uitgegeven. Russen namen 18 procent voor hun rekening en Amerikanen 7 procent. Zij gaven het meeste geld uit in Amsterdam, op grote afstand gevolgd door Roermond, dat dankzij het Designer Outlet Centre toeristen weet te lokken, Den Haag en Rotterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.