Home

Achtergrond

Toch volgende week JSF-debat

Een laatste poging van de SP, GroenLinks, D66 en de PVV om het debat over de aanschaf van het gevechtstoestel Joint Strike Fighter (JSF/F-35) uit te stellen is donderdag mislukt.

Het debat over de gedoodverfde opvolger van de F-16 gaat volgende week toch door. Dat bleek donderdag na afloop van de procedurevergadering waarin de Defensiewoordvoerders van de Kamer agenda-afspraken maken. Genoemde oppositiepartijen vroegen om uitstel omdat onderzoek van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) naar de eventuele overschrijding van de geluidsnormen nog niet klaar is.

De Vries wil voor 1 mei een handtekening zetten voor een testtoestel van de JSF en het onderzoek is pas 6 mei klaar. Coalitiepartijen PvdA, CDA en de ChristenUnie zijn er nog niet uit of zij De Vries een akkoord willen geven. Het CDA is voor. Maar de PvdA heeft haar achterban beloofd geen testtoestellen te kopen als niet alle nodige informatie, ook die over geluid, beschikbaar is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.