Home

Achtergrond 165 x bekeken

Toch geen posters van feestende Obama en Poetin

In Amsterdam komen toch geen posters te hangen waarop Barack Obama en Vladimir Poetin samen Koninginnedag vieren.

Amsterdam Partners, een bureau dat de hoofdstad moet promoten, wilde de affiches laten ophangen om het volksfeest onder de aandacht van buitenlandse toeristen te brengen. Directeur Charles van Renesse laat dinsdag echter weten daar toch vanaf te zien.
Op de posters dragen Obama en Poetin een T-shirt met de tekst 'kiss me I'm drunk'. Volgens Renesse is dat bij nader inzien toch een beetje aanstootgevend. Hij zegt dat de Amerikaanse of Russische ambassade geen druk op hem hebben uitgeoefend.

Twee andere posters met buitenlandse politici komen wel gewoon in Amsterdam te hangen. Op de ene hebben Silvio Berlusconi en Nicolas Sarkozy samen de grootste lol; op de andere zet Hillary Clinton de bloemetjes buiten.

Volgens Van Renesse heeft hij alleen klachten gehad van de Franse ambassade, die de poster niet bijster smaakvol zou vinden. Hij vindt de afbeelding zelf echter "heel waardig''. De in totaal tweehonderd posters sieren vanaf woensdag het Amsterdamse straatbeeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.