Home

Achtergrond 162 x bekeken

Tien scholen toetsen onderwijs hoogbegaafden

Tien basisscholen in Nederland gaan onderwijsaanpassingen voor hoogbegaafde kinderen in de praktijk uitproberen.

Vijf scholen krijgen daarbij begeleiding van onderzoeksinstituut ITS uit Nijmegen, de andere vijf scholen werken zonder ondersteuning. Het experiment loopt tot 2013. Dat heeft onderzoeksleider Ton Mooij vandaag bekendgemaakt.

Mooij werkt samen met de Leonardoscholen voor hoogbegaafde kinderen. Hij krijgt 700.000 euro subsidie van het ministerie van Onderwijs.

Volgens Mooij is voldoende bekend hoe cognitief begaafde kinderen in het basisonderwijs gestimuleerd kunnen worden. Maar aan de uitvoering schort het nogal eens, zegt hij. "Meestal te laat of te weinig en van een te laag niveau. Het kan veel beter, maar dat vraagt stevige veranderingen in inhoud, wijze van werken en organisatie van leerprocessen.'' Mooij toonde eerder aan dat het huidige onderwijs blokkades opwerpt voor jonge hoogbegaafden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.