Home

Achtergrond

Thailand beveiligt havens en luchthavens

De Thaise regering gaat het functioneren van de belangrijkste havens en luchthavens veilig stellen. Dit heeft een regeringswoordvoerder maandag in Bangkok bekendgemaakt. In november blokkeerden betogers de internationale luchthaven van Bangkok.

Tienduizenden demonstranten eisen het vertrek van premier Abhisit Vejjajiva en blokkeren wegen in de hoofdstad Bangkok. Zondag riep de belaagde regering de noodtoestand uit om de protesten het hoofd te bieden.

De premier heeft maandag beklemtoond dat de demonstranten van de straat moeten en de orde zal worden hersteld. Hij ontkende berichten dat er zes betogers zouden zijn omgekomen. Militairen pogen schietend in de lucht groepen betogers te verspreiden.

Maandag zijn bij de rellen circa tachtig mensen gewond geraakt in Bangkok. De betogers willen de in september 2006 door militairen afgezette Thaksin Shinawatra terug als regeringsleider.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.