Home

Achtergrond 1 reactie

Tesco boekt recordwinst

De economische neergang lijkt de Britse supermarktketen Tesco niet te treffen.

De op twee na grootste detailhandelaar ter wereld rapporteerde vandaag een stijging van de nettowinst met 10 procent over het boekjaar dat eind februari afliep.

De nettowinst kwam uit 3,13 miljard pond sterling (3,52 miljard euro). Het resultaat overtrof niet alleen de verwachting van analisten, het was een record voor een Britse detailhandelaar. In totaal verkocht het supermarktconcern voor 59,4 miljard pond sterling aan boodschappen en goederen, ruim 15 procent meer dan een jaar eerder.

Ook 2009 is goed begonnen voor Tesco, aldus het bedrijf in een verklaring. De omzet steeg in de eerste zes weken met dik 9 procent. Half januari zei Tesco nog dit jaar tienduizenden nieuwe banen te willen creëeren. Bovendien gaat Tesco meer dan 8 miljoen vierkante meter nieuw winkeloppervlakte toevoegen.

Het nieuws werd op de beurs in Londen goed ontvangen. Het aandeel ging ruim 4,5 procent omhoog. Tesco is in veertien landen actief met meer dan vierduizend filialen. Er werken ongeveer 440.000 mensen voor de detailhandelaar.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Dit is toch geweldig om te lezen dat onze grootafnemers met goede resultaten nog maar weer groter worden en nog meer macht krijgen op de inkoopmarkt. Leuke vorm van kolonialisme. Uw slaven zullen ook het komende jaar weer hun uiterste best doen om U te behagen. Moet ik nog om Neelie Kroes roepen of .........................ach laat maar.

Of registreer je om te kunnen reageren.