Home

Achtergrond 303 x bekeken 23 reacties

Ten Have erkent verkeerde insteek Ramekers' wachtgeld

Het PVV heeft niet de goede insteek gekozen voor het wachtgeld van oud-voorzitter Ramekers. Dat erkent plaatsvervangend voorzitter Annechien ten Have.

Ten Have opende de openbare bestuursverklaring van het Productschap Vee en Vlees vanochtend met het voorlezen van een korte verklaring over de handelwijze van het dagelijks bestuur inzake Ramekers' wachtgeld.

"Achteraf hadden we direct voor een publiekrechtelijke insteek moeten kiezen. Dat had veel onduidelijkheid voorkomen", zei ze. Daarmee verwees zij naar de onderhandse en geheime afspraken die het dagelijks bestuur aanvankelijk met Ramekers had gemaakt. Later werd het PVV door de SER op de vingers getikt: die afspraken moesten in een openbare verordening geregeld worden, en bovendien flink versoberd.

In haar verklaring erkende Ten Have dat de gang van zaken veel onduidelijkheid heeft veroorzaakt. Daarom heeft het productschap vanochtend een kort feitenrelaas uitgereikt. Ook zijn documenten openbaar gemaakt die met de wachtgeldregeling te maken hebben. Daaruit blijkt dat de voorzitters en vice-voorzitters van zowel PVV als PPE al in maart 2008 afspraken met Ramekers hadden gemaakt over diens vertrek en de vertrekregeling.

Volgens Ten Have is daarmee nu voldaan aan de eisen van transparantie. "Er is nu alle openheid waarop het bestuur recht heeft."
Terugblikkend zei ze dat het beter was geweest dat deze feiten eerder op een rij waren gezet. Dat dit niet was gebeurd verklaarde ze met een verwijzing naar de "unieke situatie" van het tussentijdse vertrek van een voorzitter. Dit is volgens haar nooit voorgekomen.

Voor bestuurder Wyno Zwanenburg (NVV) was Ten Haves verklaring onvoldoende en hij vroeg opnieuw om een onafhankelijk onderzoek. Hij kreeg daarin steun van collega’s namens organisaties van veehandelaren en slagers. Ten Have concludeerde dat zij geen meerderheid vormen en dat het onderzoek er dus niet komt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dj

  Het komt schijnbaar niet in haar gedachten om het boetekleed aan te trekken en de eer aan zichzelf houden door op te stappen. Het pluche is te lekker.

 • no-profile-image

  Donselaar

  Wanneer ziet de LTO eens in dat zij niets kan, en alleen maar schade brengt aan de sector , en aan de organisatie.
  Als ze zelf niet weg gaat , stuur haar dan weg

 • no-profile-image

  willem05

  als het dan toch over opstappen gaat.... ik snap niet wat Wyno Zwanenburg dat doet. uit het feitenrelaas blijkt dat hij van iedere stap op de hoogte was. En wat doe je dan als rechtgeaard bestuurder: of je legt je neer bij de meerderheid, toont je een professioneel bestuurder en stelt je loyaal op richting dit bestuursbesluit. Of je kan je echt niet vinden in het besluit, bent een vent en stapt op. Door als medebestuurder te blijven pleiten voor een onafhankelijk onderzoek is hij net zo ongeloofwaardig als de medebestuurders waar hij zijn zegje al over klaar heeft....

 • no-profile-image

  boer

  Oke Dirk, ik schud je de hand, was ook iets wat ongelukkig getypt. Ik zal het voortaan nakijken haha Nou insider, ik hoop dat je gelijk hebt, ze kan onmogelijk functioneren als voorzitter van het pvv. Wat de lto leden met haar willen, moeten ze zelf maar zien. Maar ja wat moet je met een voorzitter van een vakgroep varkenshouderij als je geen leden meer hebt die varkenshouder zijn......??

 • no-profile-image

  van Ham

  De integriteit van LTO blijft dus ter discussie staan, waardoor ze hun eigen graf graven!

 • no-profile-image

  Verwaay

  Als ze een echte man was, had ze nu haar conclusies getrokken, en opgestapt.
  Ze heeft nog nooit iets betekent voor de sector, eerder schade aangebracht. Wanner ziet LTO in dat zij weg moet

 • no-profile-image

  dirk

  En ten Have wat gaat u nu doen Blijven zitten zeker zit zo lekker MAAR lto maakt meer kapot dan je lief is dat blijkt nu wel

 • no-profile-image

  kuiper

  Wat een aanfluiting, blijf zitten waar je zit en veroer je niet. Schande, schande, schande, schande.
  Als zij niet opstapt, dan zeg ik mijn lidmaatschap op

 • no-profile-image

  Jansen

  Wat een ongeloofelijk verhaal. En maar hoog houden dat het besturen je zo goed af gaat. Wat mij betreft één recht voor Annechien: het AANrecht.

 • no-profile-image

  boer

  Zeg uh Dirk, lezen is moeilijk he ? (maar ik zie nu waar je verkeerd gelezen hebt, kwestie van ff goed lezen en de kommas juist interperteren) Ik zeg toch dat de NVV tegen deze regeling is en blijft ?? Maar helaas hebben ze deze regeling niet tegen kunnen houden, omdat lto/vion graag af wilde van Ramekers. Ik bedoelde te zeggen dat als de NVV er niet was, dan was deze regeling nog veel luxer geweest. Ik sta aan jou kant hoor, Dirk, dus graag even een excuus van jou kant omdat je het scheldwoord lto tegen mij gebruikt.

 • no-profile-image

  varkentjes

  Zeg sprakeloos, je bent zelf te besluiteloos om te beslissen dat je bij een club die de belangen voor de varkenshouderij zeer slecht behartigd niet durft op te stappen, evenals je collega`s die ook deze stap niet durven zetten omdat ze anders hun kaart of biljart avond iedere week missen.
  Als je een echte varkenshouder bent kies je voor je eigen sector en niet voor een belangenorganisatie waar een paar andere sectoren bediend worden en waar de varkenshouderij als wisselgeld voor gebruikt wordt.

 • no-profile-image

  mICHEL

  Niet alleen Ten Have is hier heel erg fout bezig. Ook de andere partijen die niet de NVV motie hebben gesteund zijn in mijn ogen net zo fout bezig. Zij beslissen zeer arrogant over geld wat door heffingsbetalers is opgehoest , ondanks de zeer slechte financiele situatie van de varkenshouderij. Er moet stuctueel meer macht komen bij de betalende varkenshouders om zo meer grip op HUN geld te krijgen. De NVV heeft hier goede ideeen over, dus wordt lid van de NVV. WIE BETAALT, BEPAALT !!! www.nvv.nl

 • no-profile-image

  sprakeloos

  Ik heb spijt met alle lto bestuurders die zeker te weten ook goede dingen doen voor de varkenshouderij die het stuntelen van Annechien constant moeten uitleggen terwijl dit niet uit te leggen is. Ik wens ze hier heel veel sterkte mee.

 • no-profile-image

  dirk

  Lezen vind ik niet zo moeilijk maar sorry als je het zo bedoeld cees

 • no-profile-image

  Jan

  Typisch PVV. Geen zelfreinigend vermogen. De meerderheid van een niet representatief bestuur lapt de beginselen van behoorlijk bestuur weer aan de laars. De enige oplossing: opheffen.

 • no-profile-image

  Westra

  Zij opstappen, of wij opstappen. De keus is aan de LTO

 • no-profile-image

  boer

  Willem05, hoe kan je op de hoogte zijn van afspraken die in het geheim en in het geniep gemaakt zijn, zoals lto dat wou doen ? Later toen het allemaal bekend was (dankzij de boerderij en agd) dat er een half miljoen boerengeld weggegeven werd door lto, was de NVV de enigste die tegenstemde. Dankzij de NVV is de regeling, betaalt door boerengeld, behoorlijk soberder geworden. Als je een beetje op de hoogte was, dan heeft Dhr Zwanenberg ook aangegeven dat opstappen zeker een optie was, maar wie moet er dan opkomen voor de varkenshouders ?????? Daar wil ik graag een antwoord op.....

 • no-profile-image

  dirk

  Zeg uh boer kees je kunt zien dat je een echte lto er bent Als je het een beetje had gevolgd dan weet je dat nvv hier tegen was en blijft Sterker nog je zegt het over boerengeld waar lto en kornuiten mooiweer mee meend te moeten spelen Wat mij betreft opdoekken productschappen en gelg met rente terug naar de boeren want die hebben het nodig Niet lto

 • no-profile-image

  boer

  Oke Dirk, ik schud je de hand, was ook iets wat ongelukkig getypt. Ik zal het voortaan nakijken haha Nou insider, ik hoop dat je gelijk hebt, ze kan onmogelijk functioneren als voorzitter van het pvv. Wat de lto leden met haar willen, moeten ze zelf maar zien. Maar ja wat moet je met een voorzitter van een vakgroep varkenshouderij als je geen leden meer hebt die varkenshouder zijn......??

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Is dit inhoud geven aan de code goed bestuur?BELACHLIJK.Bewust misleiden van een kontrolerende instantie als de SER is niet integer.
  OPSTAPPEN of de SER moet haar wegsturen.Als laatste naar de rechter stappen.

 • no-profile-image

  boer

  Kuiper en Westra. Waarom neem jezelf niet eens initatief en zeg gewoon het lidmaatschap op bij lto en word lid van de organisatie die WEL opkomt voor de varkenshouderij...de NVV

 • no-profile-image

  insider

  Ik hoor uit betrouwbare bron, dat annie de pijp aan maarten gaat geven

 • no-profile-image

  dirk

  Ze drinken een glas, ze doen een plas en alles blijft zoals het was

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.