Home

Achtergrond 200 x bekeken 2 reacties

Super de Boer wil in 2010 residuvrije AGF

Supermarktketen Super de Boer wil in 2010 een deel van het AGF-schap residuvrij inkopen.

Voor welke producten dat geldt, is niet duidelijk. Dat maakt de organisatie bekend in het duurzaamheidsjaarverslag. De supermarktorganisatie stelt eind dit jaar te streven naar circa de helft van de wettelijk toegestane hoeveelheid residuen op groente en fruit. Dat is geen harde eis, stelt Super de Boer. De keten laat uitzonderingen toe op deze eis, blijkt uit het verslag. Dit jaar doet de keten met the Greenery en een gewasbeschermingsmiddelenfabrikant opnieuw test om de geïntegreerde teelt te verbeteren.

Twee jaar geleden startte de keten al met Natuur en Milieu met een proef bij zestig Greenerytelers van aardbeien, appels, peren, ijsbergsla, prei en spruitjes om de milieubelasting terug te brengen. Die proef breidt Super de Boer nu uit naar het buitenland.

Volgens Mirjam de Rijk, directeur van Stichting Natuur en Milieu, dateert de samenwerking met Super de Boer al sinds 2005. Volgens De Rijk was de ambitie hoog, maar werd deze bijgesteld door de slechte economische omstandigheden bij de winkelketen. Toch roemt De Rijk Super de Boer dat het bij groente en fruit veel heeft bereikt.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Peter Verschuren

    Dat is allemaal leuk en aardig, maar willen ze ook extra betalen voor het toegenomen telersrisico? We zijn al overspoelt met eisen op allerlei gebied en de rek is er uit. Dus meer eisen, meer betalen!

  • no-profile-image

    Henk

    veel geluk!

Of registreer je om te kunnen reageren.