Home

Achtergrond 171 x bekeken 1 reactie

Subsidiepot zonnepanelen overtekend

De subsidieregeling voor zonnepanelen is al binnen een dag zwaar overtekend.

Afgelopen dinsdag, de eerste dag dat de SDE-regeling voor zonnestroom open was, zijn er ongeveer 3000 aanvragen voor kleine systemen (75 panelen of kleiner) en 1000 aanvragen voor grote systemen ingediend. Voor de grote systemen betekent dit dat de subsidiepot 15 tot 20 maal is overtekend. Voor de kleine systemen kunnen nog wel aanvragen gedaan worden.

Dit jaar kon voor het eerst subsidie aangevraagd worden voor grote zonnepanelen met een piekvermogen van 15 tot 100 kilowatt. Die zijn vooral interessant voor boeren en bedrijven. Er is 26 miljoen euro voor beschikbaar. Voor de kleine panelen, waar vooral particulieren op inschrijven, is 62 miljoen euro beschikbar.

Omdat er meer subsidie is aangevraagd dan er beschikbaar is, wordt geloot onder de aanvragen die op 6 april tot 17.00 uur zijn binnengekomen.

Kelly Lubbers

Eén reactie

  • no-profile-image

    willem

    de meeste aanvragers overvragen 10x
    dus hebben ze 50% kans

Of registreer je om te kunnen reageren.