Home

Achtergrond 1 reactie

Stichting blijft bij heffingseis supermarkten

De Stichting Verdoofde Castratie Beerbiggen blijft bij het standpunt dat retail-organisaties die nog geen heffing afdragen aan het fonds voor verdoofd castreren dat wel zouden moeten doen.

Bedrijven als Super de Boer, Plus retail en Aldi hebben aangegeven dat ze een andere oplossing voor het castratieprobleem hebben, en daarom geen heffing af willen dragen. De Stichting Verdoofde Castratie Beerbiggen wil op korte termijn een gesprek hierover met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. De stichting meent dat deze bedrijven tot het moment dat zij vlees van ongecastreerde dieren in de schappen leggen, de afgesproken heffing moeten betalen.

Een en ander is afgesproken in een vergadering van het Stichtingsbestuur. Tijdens de vergadering maakte Jos Jongerius de aantallen verkochte appparaten bekend. Schippers Bladel verkocht 2.500 apparaten van verschillende typen. De Noord Amsterdamse Machinefabriek verkocht 130 apparaten en de Groene belangenbehartiger verkocht er 160.

Fabrikanten krijgen volgens Jongerius nog eens een brief met het verzoek om zo snel mogelijk de laatste apparaten uit te leveren, als dat nog niet is gebeurd. tot nu toe hebben Schippers en de Noord Amsterdamse Machinefabriek aangegeven dat zij de bij hun bestelde apparaten hebben uitgeleverd. DGB is bezig met uitleveren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Consument

    Het blijkt een hele stap te zijn om tot goede afspraken te komen. De boeren zijn tot veel bereid, maar de supermarkten en winkelketens blijken er veel problemen mee te hebben. Wel het grote geld opstrijken maar als er betaald moet worden de melk optrekken. Nu moeten ze laten zien waar ze voor staan en geen smerige spelletjes spelen. De overstap naar niet castreren van de beertjes is een hele grote stap. Daarvoor moeten wel alle neuzen de zelfde kant op staan en mee betalen om de stap te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.