Home

Achtergrond 243 x bekeken

Sterke reputatie Rabobank en FrieslandCampina

Rabobank heeft na electronicagigant Philips in Nederland de beste reputatie.

De grootste financier van agrarisch Nederland wordt op de ranglijst direct gevolgd door zuivelcoöperatie Friesland Campina. Dat blijkt uit onderzoek van Erasmus Universiteit en het New Yorkse Reputation Institute.

Bierbrouwer Heineken eindigde op de vijfde positie. Het Reputation Institute meet de reputatie van bedrijven in 32 landen. Opvallend is dat banken veel slechter worden beoordeeld dan voor de kredietcrisis. Ieder bedrijf is door minimaal 300 mensen die het bedrijf goed kennen beoordeeld op verschillende criteria.

Unilever en Ahold (moederbedrijf Albert Heijn) staan achtste en negende op de lijst, maar tweede en derde wanneer alleen wordt gekeken naar de reputatie op het gebied van innovatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.