Home

Achtergrond 160 x bekeken

Stekjes Anne Frankboom naar VS

Het Anne Frank Center USA in New York wil tien stekjes van de Anne Frankboom uit Amsterdam planten in de Verenigde Staten als symbool van groei van tolerantie.

De organisatie hoopt dat nog dit jaar onder meer bij het Witte Huis en het monument voor de terreuraanslagen van 11 september 2001 in New York een stekje wordt geplant. Anne Frank keek als onderduikster tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit het Achterhuis in Amsterdam uit op de kastanje en schreef erover in haar dagboek. Stadsdeel Amsterdam-Centrum en de Anne Frank Stichting wilden de boom in 2007 laten kappen, omdat die is aangetast door een agressieve zwam. Na veel protest uit binnen- en buitenland en tussenkomst van de rechter mocht de kastanje blijven staan. De boom wordt sindsdien ondersteund door een stalen constructie.

Het Anne Frank Center USA is gelieerd aan het Anne Frank Huis in Amsterdam. De Amerikaanse organisatie gebruikt het dagboek van Anne Frank en haar levenskracht om tolerantie onder de aandacht te brengen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.