Home

Achtergrond 143 x bekeken

Steeds meer belastingvluchtelingen melden zich

Het aantal belastingvluchtelingen dat een geheime spaarrekening in het buitenland opgeeft bij de fiscus groeit sterk.

In totaal hebben zich dit jaar al 317 mensen gemeld met een totaal bedrag van ruim 70 miljoen euro. Gemiddeld gaven zij ruim 221.000 euro op. Staatssecretaris Jan Kees De Jager heeft dat gisteren gezegd in de marge van een bijeenkomst van EU-bewindslieden van Financiën. Spaarders die hun geheime spaartegoeden bij de fiscus melden, kunnen gebruik maken van de inkeerregeling. Ze hoeven dan geen boete te betalen, maar alleen een naheffing.

De groei van het aantal 'inkeerders' houdt waarschijnlijk verband met de bekendmaking van onder meer Luxemburg, België en Zwitserland dat ze hun bankgeheim gaan versoepelen. In de EU is bovendien afgesproken dat de lidstaten gegevens gaan uitwisselen over buitenlandse spaarrekeningen of anders bronbelasting gaan heffen. Naar schatting staat in totaal zo'n 7 miljard euro Nederlands geld op buitenlandse rekeningen waarover geen belasting wordt afgedragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.