Home

Achtergrond 179 x bekeken

Stam Jemen zwakt eis af voor Nederlands echtpaar

De stam die in Jemen een Nederlands echtpaar heeft ontvoerd, heeft de eisen ietwat afgezwakt.

Stamhoofd Ali Nasser al-Siraji wil dat de politie een aantal militairen en veiligheidsfunctionarissen ondervraagt, die in april vorig jaar een aanslag zouden hebben gepleegd op de stam.

Eerder wilde de stam dat de militairen en functionarissen aan hen overgedragen zou worden. Nu is verhoor, eventueel vervolging en een compensatie afdoende, meldde een onderhandelaar van de stam zaterdag. Volgens deze man zijn de onderhandelingen, die dinsdag begonnen, tijdelijk stilgelegd.

Jan Hoogendoorn, medewerker van een waterproject in Jemen van Vitens-Evides International, en zijn vrouw Heleen Janszen werden dinsdag in de buurt van de Jemenitische hoofdstad Sanaa ontvoerd. Tegenover diverse media hebben ze verklaard goed behandeld te worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.