Home

Achtergrond 345 x bekeken 4 reacties

Spoeddebat Kamer over vergunningen Natura 2000

CDA-Kamerlid Ger Koopmans wil een spoeddebat met de ministers Gerda Verburg (LNV) en Jacqueline Cramer (Vrom) over de vergunningverlening aan (agrarische) bedrijven bij Natura 2000-gebieden.

Hij zal dat morgen namens zijn partij aanvragen bij de regeling van werkzaamheden. Aangezien het CDA 41 zetels heeft, en voor een spoeddebat er 30 nodig zijn, komt het debat er ook. Wanneer het debat plaatsvindt is afhankelijk van de Kameragenda, maar wat Koopmans betreft zo snel mogelijk.

Aanleiding voor het debat is een uitspraak van de Raad van State, vorige week, die een vergunning van twee veehouders bij natuurgebied De Peel ongeldig verklaarde. Beider vergunning was gebaseerd op een oude milieuvergunning, van voor 1 oktober 2005 – de ingangsdatum van de Natuurbeschermingswet in Nederland.

De uitspraak legt een bom onder de (honderden) vergunningen vanwege de Natuurbeschermingswet, die de provincie Noord-Brabant sinds die datum heeft afgegeven.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  marco

  Dus als we de Maasvlakte bij Rotterdam aanwijzen als zijnde natuur dan kunnen alle vergunningen van de industrie die daar al zitten de prullenbak in.En daarmee ook de bedrijven beeindigd worden.
  In Nederland regeert de Groene Maffia.

 • no-profile-image

  gert

  De millieutaliban heeft de Nederlandse veehouder in de tang,de Raad van State bestaat duidelijk uit linkse ex-politici en vormen een extra handicap voor boeren die menen dat ze een vergunning hebben en toch weer niet hebben Slecht voor de democratie en economie.Het rechtsgevoel wordt hierdoor ondermijnd

 • no-profile-image

  rinke

  Veel boeren zullen door dit onredelijk gedoe bij de volgende verkiezing uit onvrede op de PVV stemmen,ze worden keer op keer belazerd door de huidige politiek,politiek ga lekker door om boeren te frusteren,de PVV hoeft haast geen campagne te voeren, dat doet de huidige politiek wel voor de PVV.

 • no-profile-image

  boer

  De politiek in nederland is voor boeren niet veel beter dan in een banananrepubliek,wat heet nog rechtszekerheid.?

Of registreer je om te kunnen reageren.