Home

Achtergrond

Sociaal netwerk vleesloos eten voor klimaat

De Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) gaat via een sociale netwerksite het groene eten promoten, ofwel vleesloos eten tegen de uitstoot van CO2.

Het initiatief is een vervolg op de EatGreen-campagne van vorig jaar. Dit meldt de NVB vandaag. Het online platform biedt allerlei mogelijkheden om de campagne EatGreen Together inhoud te geven, vertelt Vibeke Helder, directeur van de NVB. Mensen kunnen elkaar onderling uitnodigen om samen te eten of elkaar te tippen over allerlei vegetarische recepten.

"Je maakt een profiel aan op eatgreen. Daar geef je via je postcode aan waar je woont. Je ziet dan direct wie zich in jouw buurt ook heeft aangemeld. Zo kun je een 'eatgreen together' organiseren. Niet alleen voor vegetariërs in de buurt, maar ook voor vrienden en familie die je als verstokte vleeseters wel eens een mooi vegetarisch gerecht wilt voorschotelen. Dat etentje kun je dan aan de hand van bijvoorbeeld een filmpje delen met de mensen op de website'', licht Helder toe.

Op de website staat een handige CO2-bespaartool die bijhoudt hoeveel CO2-uitstoot een 'eatgreener' bespaart. Hoe meer deelnemers aan het etentje, hoe meer CO2-besparing het oplevert. Recepten, foto's en video's kunnen via Twitter, YouTube en Flickr worden uitgewisseld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.