Home

Achtergrond 183 x bekeken

Snijder: vergunning bestaand gebruik onnodig

De vergunningplicht voor bestaande activiteiten (’be­staand gebruik’) is niet nodig op grond van de Europese Habita­trichtlijn.

De Nederlandse wet gaat op dat punt (onnodig) verder dan Brussel voorschrijft.Dat stelt VVD-Kamerlid Janne­ke Snijder. De VVD diende daar­om een motie in om bestaand ge­bruik, inclusief kleine bedrijfs­aanpassingen zoals het leggen van een nieuwe vloer of plaatsen van een luchtwasser, te ontheffen van de vergunningplicht. De mo­tie kreeg te weinig steun. Snijder wil het punt vandaag weer inbrengen bij een debat met minister Gerda Verburg.Volgens Snijder spreekt de Ha­bitatrichtlijn enkel van een ’plan’ of ’project’, dat getoetst moet wor­den op schadelijke effecten op de natuur. Bestaande (bedrijfs-)acti­viteiten vallen daar volgens haar niet onder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.