Home

Achtergrond 217 x bekeken

Slecht jaar voor boeren in EU

Ondanks de hoge voedselprijzen vorig voorjaar, was 2008 een slecht jaar voor de boeren en tuinders in Europa.

Het gemiddelde inkomen is gedaald met 3,5 procent. Europees statistisch bureau Eurostat heeft dat vandaag gemeld. De inkomensdaling komt vooral door de fors gestegen voer- en grondstofkosten, bij gelijkblijvende subsidies.

In Nederland daalde het gemiddelde boereninkomen met 12,4 procent. Een schrale troost is dat de daling in Denemarken het dubbele was (24,7 procent). Daarentegen steeg het gemiddelde boereninkomen in de nieuwe EU-landen Bulgarije en Roemenië met ruim 28 procent.
Een jaar eerder zagen de boeren in de EU hun gemiddelde inkomen nog 9,3 procent stijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.