Home

Achtergrond 179 x bekeken

Slachtkoeienprijs steunt op weiderij

De slachtkoeienmarkt staat nog altijd onder druk, maar de weidekoeien zorgen voor wat verlichting. De dieren, die in deze periode voor de weiderij weggaan, drukken het aanbod naar beneden. Daardoor zakken de prijzen voorlopig niet verder.

De slachtkoeienprijzen lijken door deze ontwikkeling wat te stabiliseren. Echter, de vraag is nog altijd zeer matig. Dat geldt vooral voor de duurdere onderdelen.

Op de lange termijn kunnen de prijzen wel weer wat gaan stijgen. Dat heeft met meerdere factoren te maken. Zo daalt de rundvleesproductie, stijgt de export en blijft de import stabiel. Het gevolg hiervan is een kleiner aanbod.

Belangrijkste factor is echter de consument. Als die rundvlees blijft eten, gaan de prijzen omhoog. Want de marktsignalen staan duidelijk op groen.

prognose:

voorlopig stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.