Home

Achtergrond 172 x bekeken

Schutter doodt dertien mensen in VS

Een gewapende man heeft gisteren in de Amerikaanse staat New York dertien mensen doodgeschoten in een sociaal centrum.

Hij benam zich vervolgens zelf van het leven. Het is het vijfde bloedbad in de VS waarbij in het wilde weg op mensen wordt geschoten in ruim een maand tijd.

Een naar verluidt in Vietnam geboren Amerikaan plaatste zijn auto voor de achteringang van het pand van de American Civic Association in het centrum van Binghamton, ruim tweehonderd kilometer ten noordwesten van de stad New York. Hij ging vervolgens aan de voorkant naar binnen en schoot onder meer op een klas met nieuwe immigranten die werden 'ingeburgerd'. Vier mensen zijn ernstig gewond geraakt. Bijna veertig aanwezigen ontsnapten ternauwernood aan het bloedbad.

Politiechef Joseph Zikuski zei volgens Amerikaanse media dat aanvankelijk niet duidelijk was of de dader dood was. In de kelder hadden zich 26 mensen verschanst die met mobiele telefoons in contact bleven met de politie terwijl die het pand twee uur doorzocht.

Over het motief van de dader is niets bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.