Home

Achtergrond 182 x bekeken

Schuitema boekt iets lagere omzet met minder winkels

Consumenten hebben vorig jaar voor ruim 4 miljard euro aan boodschappen afgerekend bij de supermarkten van Schuitema.

De omzet van 4,02 miljard euro is 1,7 procent lager dan een jaar eerder. Maar Schuitema behaalde de omzet met veel minder C1000-vestigingen. Het bedrijfsresultaat exclusief een eenmalige bate kwam uit op 32,8 miljoen euro. Het nettoresultaat bedroeg 194,4 miljoen euro, zo bleek vrijdag uit de publicatie van de jaarcijfers.

Vorig jaar kwam Schuitema onder de vleugels van supermarktconcern Ahold vandaan en werd investeerder CVC Capital Partners de nieuwe eigenaar. Als onderdeel van de overeenkomst moest Schuitema tientallen winkels overdragen aan Ahold.

Het bedrijf is in een slepende juridische strijd verwikkeld om ook de laatste aandelen in handen te krijgen. Schuitema wil onder de vlag van CVC van de beursnotering af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.