Home

Achtergrond

Schiermonnikoog verandert paardenpoepbeleid

Ruiters op Schiermonnikoog mogen vanaf 1 juni de poep van hun paard aan het eind van de dag opruimen in plaats van dat ze de ontlasting meteen moeten oprapen.

De gemeente heeft deze verandering in het paardenpoepbeleid doorgevoerd vanwege de veiligheid. Dat zei een woordvoerder van de gemeente Schiermonnikoog. De gemeente kwam onlangs met het voorstel om paardenpoep 'onmiddellijk' te laten weghalen, maar dat bleek geen gelukkige keuze.

"We hadden het honden- en paardenpoep beleid samengevoegd'', aldus de gemeentelijke zegsman. "De ruiters zouden dan af moeten stijgen en met schep en plastic schep in de weer. Dat zorgde voor te veel gevaarlijke situaties.'' Als paarden bij een buitenritje de openbare weg bemesten, moeten de ruiters na afloop dezelfde weg nog eens gaan om de poep op te ruimen.

De gemeente verwacht veel van het nieuwe beleid. "We leven op een klein eiland, met aardig wat paarden. Dat geeft soms overlast.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.