Home

Achtergrond

Salaris inleveren voor behoud baan

Bijna de helft van de Nederlandse werknemers is bereid salaris in te leveren als ze daarmee ontslag kunnen voorkomen.

Dit blijkt uit de Randstad Monitor, waarvan de resultaten vandaag zijn bekendgemaakt. Volgens het onderzoek is de angst voor ontslag sinds het begin van de financiële crisis in Nederland flink gestegen.

Drie op de tien werknemers zouden akkoord gaan met 1 procent minder loon. Ruim een vijfde is bereid tot 5 procent van het salaris in te leveren en 14 procent van de werkenden zou er zelfs 10 procent op achteruit willen gaan om daarmee hun baan veilig te stellen.

Hogeropgeleiden, die doorgaans meer in te leveren hebben, zijn daartoe meer bereid dan laagopgeleide werknemers, aldus het onderzoek van Blauw Research onder 1158 werkenden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.