Home

Achtergrond 125 x bekeken

SP'er De Wit leidt onderzoek naar kredietcrisis

SP-Tweede Kamerlid Jan de Wit wordt voorzitter van de parlementaire commissie die onderzoek zal doen naar de kredietcrisis.

De fractievoorzitters hebben vanmiddag unaniem ingestemd met zijn benoeming.

Dat heeft fractievoorzitter Arie Slob (ChristenUnie) gezegd na afloop van overleg met zijn collega's. Slob heeft de afgelopen week als verkenner uitgezocht welk Kamerlid de beste kandidaat was voor het voorzitterschap.

Het wordt de eerste keer dat een SP'er een parlementair onderzoek gaat leiden. SP-leider Agnes Kant had in eerste instantie Kamerlid Ewout Irrgang naar voren geschoven, maar tegen zijn kandidatuur bestond te veel weerstand. De overige fractievoorzitters konden wel instemmen met Kants tweede keus, Jan de Wit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.