Home

Achtergrond 161 x bekeken

Rutte: pepperspray voor buschauffeur

VVD-leider Mark Rutte wil dat buschauffeurs gebruik kunnen maken van pepperspray om zich te verdedigen tegen geweld in het openbaar vervoer.

Op vrijwillige basis zouden de chauffeurs wat Rutte betreft een korte training kunnen volgen. De VVD'er vindt dat het afgelopen moet zijn met het geweld. De afgelopen weken waren er verscheidene incidenten waarbij buschauffeurs, maar ook bijvoorbeeld spoorwegpersoneel, gewond raakten.

Het liefst heeft de VVD een vervoerspolitie. "Maar dat kost tijd. In de tussentijd moet de buschauffeur gewoon veilig zijn werk kunnen doen'', aldus Rutte zondag. Een woordvoerster van de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland liet weten dat pepperspray nog geen onderwerp van gesprek is. "We leggen op dit moment de focus op het kijken naar effectieve, gecoördineerde oplossingen.''

FNV Bondgenoten loopt niet warm voor het idee van Rutte, zei een woordvoerder van de vakbond in een reactie. "Het is in de discussie met onze leden nooit opgekomen. Je moet geweld ook niet met geweld bestrijden. Je lost er de problemen niet mee op.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.