Home

Achtergrond

Russische agent schiet drie mensen dood

Een Russische politieman heeft in de hoofdstad Moskou maandag drie mensen doodgeschoten en zes andere personen verwond.

Dat heeft de politie laten weten. De agent had zondag zijn 32e verjaardag gevierd en was in beschonken toestand. Hij doodde eerst een taxichauffeur en schoot daarna in een supermarkt wild om zich heen. Een kassière en een klant kwamen om. Zes anderen raakten gewond, van wie vier ernstig.

De schutter, die bij de politie in het zuiden van Moskou werkt, is naar een psychiatrische instelling overgebracht. Volgens het persbureau RIA Novosti had hij op zijn verjaardagsfeestje van zijn vrouw en schoonmoeder te horen gekregen dat hij te weinig aandacht aan zijn familie besteedde.

De man had volgens politiecommandant Vladimir Pronin van Moskou eind vorig jaar promotie gemaakt. De autoriteiten kondigden maandag aan dat alle agenten in de Russische hoofdstad de komende tijd aan een psychologische test worden onderworpen. Bovendien hebben zij opdracht gegeven tot een onderzoek naar illegale wapens en explosieven bij agenten. Een deel van hen wordt ervan verdacht lid van een criminele bende te zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.